Kategori arşivi blog

ileilkereklam

Totem Tabela Nedir

TOTEM TABELA NEDİR?

Totem Tabela, açık alanlarda, şehirlerarası yollarda ve cadde kenarlarında kullanılan, uzaklığa göre boyutları ayarlanabilen bir reklam çeşididir.

Bu reklam görselleri işyeri, devlet kurum binaları ya da büyük alışveriş merkezlerin fark edilmesi için tasarlanan gösterişli tabelalardır.

 

TOTEM TABELA YAPIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

Totem Tabela’nın yeri doğru seçilmelidir. Yere göre uzunluğu, büyüklüğü ve küçüklüğü belirlenip, ölçülere uygun yapılmalıdır.

Yeri beton dökülerek güçlendirilmelidir.

Tabelanın fırtınalı havalarda yıkılmaması için iskeletinde dayanıklı ve yeterli malzeme kullanılmalıdır.

 

 

 

TOTEM TABELA’NIN AVANTAJLARI

Totem Tabelalar şekil ve boyut itibariyle oldukça gösterişlidir ve çok uzaktan fark edilebilirler.

Firmaların marka tanınırlığı açık alanda oldukça etkili bir şekilde gerçekleştiren bu tabelalar, müşterilerde merak uyandırır ve firmaya yönlendirir.

Şehir merkezinden uzak alanlarda ya da cadde kenarlarında görsel keyif veren renklerle oluşturulmuş reklam çalışmaları oldukça dikkat çekicidir.

Maliyetleri kısa vadede fazla görünse de uzun vadede oldukça karlı uygulamalardır.

İyi tasarlanmış bir Totem, ürünlerin kalitesini de gün yüzüne çıkarır. Hafızalarda yer eden bu çalışmaların, tasarımları her daim müşteriyi etkiler ve ilgi uyandırır.

Siz de bir ürün satıyorsanız ya da hizmet veriyorsanız bu tür tabelaları tercih etmeniz reklam açısından oldukça etkilidir.

 

 

 

 

 

TOTEM TABELA ÇEŞİTLERİ

TEK BACAKLI ÇİFT BACAKLI

LİKİT IŞIKLI, IŞIKSIZ

KOMPOZİT ALÜMİNYUM

ÇELİK SAÇ PROFİL

VİNİLY GERME

ileilkereklam

Yeni Tip Eczane Tabelası

TEKTİP ECZANE TABELA

Sağlık sektörünün önemli bir parçasını oluşturan eczaneler için son zamanlarda ortaya çıkan yeni yönetmelik kararı oldukça ses getirdi.

 

Yapılan son değişimlere göre artık eczacılar eczaneleri için tabela seçerken eskisi kadar özgür olamayacaklar.

Bilinen renkli ve ışıltılı, birbirinden oldukça farklı olan eczane tabelalarının tarihe karışacağını da söyleyebiliriz.

Eczane tabela seçiminde uygulanan bu değişim ile artık caddelerde ve sokaklarda bulunan renkli görünümlerin azalacağını anlayabilmekteyiz.

 

Yapılan son inceleme ve araştırmalara göre ülke genelinde 23.000’den fazla eczane bulunmaktadır. Bu verilere dayanarak her cadde ve semt üzerinde eczane görebilmemiz mümkün olmaktadır.

Hem gündüz hem de gece faaliyetlere devam eden bu eczanelerin önemli bir parçası da tabelalarıdır.

Uzak mesafeden de görülmesinin kolay olması amacı ile renkli ve ışıklı olarak tercih edilen bu tabelalar, son yapılan değişikliğe göre artık yol göstericimiz olamayacak.

 

Kısa bir süre önce TBMM onayından geçen bu kanun değişimi ile birçok eczacı da şaşkınlığını koruyamamıştır.

Artık eczane tabelalarının tek tip olmasına karar verilmiştir ve bu şekilde ortada görüntü kirliliğinin de olmayacağı savunulmaktadır. Birçok eczane sahibi buna karşı çıksa da yönetmeliğin değişmesi gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.

 

Dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan biri ise artık eczane tabela fiyatları olmuştur. Eskiden ortaya çıkan gösterişli tabelalar ile şimdi günümüzde kullanılacak olan tek tip görünüme sahip olan tabelalar aynı maliyete sahip olmamaktadır.

Özel tasarımlar ile iş yapan tabela tasarımcıları artık bu konuda eczane tabela yönetmeliği çerçevesinde işlerini yürütmektedir.

Buna göre sunulan fiyat kataloğunu da inceleyebilirsiniz. Siz de eczane sahibi olarak elinizde bulunan maddiyatı tabelaya yatırmadan önce tek tip olarak belirlenen sade ve orta büyüklüğe sahip olan tabelalara yatırmalısınız.

Farklı renkleri tercih etmekten uzak durmalı ve resmi olarak kırmızı renkten uzaklaşmamalısınız.

Yeni yapılan değişimlere uymayan tabelaların söküleceğini ve verilen paranın da boşa gideceğini aklınızda bulundurmalısınız.

 

Hem sadeliği hem de tekdüze görünümü hedefleyen bu değişim çok kısa bir sürede tüm eczaneler tarafından uygulanmak üzere işleme konulacaktır.

ileilkereklam

Işıklı Tabela

IŞIKLI TABELA ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Işıklı tabelaların tasarımında arka ve ön bölümlerin ışığı yansıtabilen pleksi, vinil veya folyo baskı tercih edilmektedir.

Bu çalışmaların içerisinde alüminyum veya demirden yapılan  bir iskelet, bu iskelet etrafında da 12cm’lik oluklu alüminyum  profil konulmuştur.

Ön yüzeyde ışık geçiren pleksi (pleksiglas, akrilik) veya polikarbon  levhalar, arka yüzeyde ışığın eşit düzeyde yansıması için  yerleştirilen alüminyum gofrajlı levha yer almaktadır. Çoğunlukla aydınlatma görevini ise neon, led ya da floresanlarla sağlanmaktadır.

 

Standart ışıklı olanlar, hazır alüminyum kasalardan üretilmektedir.  Bu görsellerin 7cm’ den 15cm’ e kadar derinliği (en olarak) bulunmaktadır.  Düz olarak montajının yapılmasının mümkün olduğu gibi, çeşitli desenlerde ve şekillerde de yapılabilmektedir. Renkler konusunda beyaz, siyah, kırmızı ve lacivert seçenekler bulunmaktadır.

 

IŞIKLI TABELA YAPIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kullanılmak istenen yer ve konum eksiksiz bir şekilde analiz edilmelidir.

Ölçülerinin belirlenmesinin ardından, sektör bazında tasarımı gerçekleştirilmelidir.

Kullanılacak renkler ayarlanmalı, kaliteli bir görünüm için tespit çalışmaları yapılmalıdır.

Işıklı tabelalarda hangi aydınlatmanın seçileceği konusunda kesinlik kazandırıldıktan

sonra düzenek yerleştirilmelidir.

Hava koşulları göz önünde bulundurularak, bu ölçüde kurulmalıdır.

Tabelanın şekli ve konumu kadar montajı da son derece önemlidir. Kaliteli ve

sağlam bir montaj faaliyeti gerçekleştirilmelidir.

Işıklı Tabelanın Avantajları

Göz alıcı tasarımı ile müşterinin dikkatini çeker.

Firmaların marka bilinirliğini en iyi şekilde artıran tanıtım şeklidir.

İyi tasarlanmış bir ışıklı tabelanın gerçekleştirdiği olumlu etki diğer reklam

türleriyle kıyaslandığında daha fazladır

 

LED – NEON – FLORASAN – DIŞTAN.

ileilkereklam

Kutu Harf

KUTU HARF TABELA NEDİR?

Kutu harf tabelalar çok çeşitli malzemelerle üretilen, firmaların isim ve logolarını  Router ve Lazer olarak bilinen cihazlarla keserek harff şekline getirilen uygulamalardır.

İç ve dış mekânlarda ışıklı ve ışıksız şekillerde kullanılmaktadır. Bu tür çalışmalar zarif ve ilgi çekici oldukları için özellikle alışveriş merkezleri gibi kapalı ortamlarda daha çok tercih edilmektedirler.

 

KUTU HARF TABELA NASIL YAPILIR?

Kutu harff tabela yapılmadan önce tasarım işlemleri gerçekleştirilir.

Kullanılacak malzeme ayarlandıktan sonra harfler Router ve Lazer yardımıyla belirlenen ölçülerde kesilir. Bu harfler kullanılan malzemeye göre boyanır, boya seçiminde hava şartları dikkate alınmalıdır. Kaliteli boyalar tabelanın paslanmasına engel olur. Kutu Harff Tabela tasarlanışına göre bir araya getirilir. Montajı ve konumu kontrollü ve uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

 

 

KUTU HARF TABELANIN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR

Kutu Harf Tabelalar işletme ismini en iyi tanıtan çeşididir. Bu çalışmalar, açık ve kapalı ortamlarda çok rahat kullanılırlar ve genelde büyük boylarda yapıldıkları için müşteriyi direk etkilerler. Birçok çeşidi olan bu reklam mecraları kibar duruşları ile birçok şirketin tercihidir, özellikle alışveriş mekânları için çok idealdir.

 

Firmanın renklerini ve logosunu çok iyi ifade eder. İnsanların yoğun olduğu yerlerde bile markanın fark edilmesini sağlar. Canlı renklerle yapılan tasarımlar şirketinizin reklamını yapacak ömre sahiptirler. Siz de kutu harff tabela ile markanızın farkındalığını en kalabalık ortamlarda bile artırabilirsiniz!

 

KUTU HARF TABELA ÇEŞİTLERİ

 

Plexiglas Kutu

Dekota Kutu

Alüminyum Kutu

Paslanmaz Krom Kutu

Pirinç Kutu

Köpük Kutu

 

ileilkereklam

Dijital Baskı

Dijital Baskı Nedir

Son on yılda reklam için internet kullanımı artsa da, dijital baskı hala reklam için en önemli role sahiptir. Birçok şirket reklam için dijital baskı yaptırmaktadır ve zorundadır.

Dijital daha geleneksel baskı yöntemlerine (Ofset, Serigrafi) kıyasla sayfa başına daha fazla mal olabilir eğer baskı adedi çok ise, küçük hacimli baskı için en doğru seçenek dijital baskıdır. Ve baskısı yapılacak ürünün çeşitliliği de dijital baskıyı daha ekonomik yapmaktadır.

 

Dijital Baskı nedir?

Dijital baskı merkezlerinde veya bilgisayar ortamında hazırlanmış tasarımların ve fotoğrafların gelişmiş baskı teknolojileri ile kaliteli ve hızlı bir şekilde değişik malzemeler üzerine el değmeden baskısının yapılmasına denir.

Dijital baskı tasarımı bilgisayarda oluşturulan dataların, fotoğrafların, dizaynların dijital baskı makinası kullanılarak çıktısı alınan yöntemdir. Bu bir el ilanı, broşür veya bir şirket için oluşturulmuş reklam çalışması olabilir.

 

Dijital baskı faydaları ;

İşinizde Dijital Baskıyı Kullanmanızın 3 Sebebi

1) Dijital baskı işletmeler için ucuz baskı sağlamaya yardımcı olur. Promosyon malzemesi ve kişiselleştirilmiş mektup / broşür tabela ve afiş, dijital baskı ana kullanım alanlarından bazılarıdır. Günümüz koşullarında şirketleri reklam yapması için en ekonomik yoldur. Az para harcayarak en faydalı reklam yapma yoludur.

 

2) Dizaynı bilgisayarda hazırlamak, reklamı oluşturmak ve dijital çıktısını almak günümüzde çok kolaydır.
Dijital baskı günümüzün hızlı tempolu pazarında, hızla reklam yenilenebildiğinden en ideal ve ekonomik  yoldur.

 

3)Hızla ve kolayca basılacak bir tasarım oluşturmak, kullanılan Photoshop,  Corel gibi yazılım programları ve dijital baskı makineleri sayesinde her zamankinden daha kolay. Dijital baskı bugün tüm işletmeler için büyük önem taşımaktadır.

ileilkereklam

Araç Giydirme

Araç Giydirme Araçların üzerine yapılan reklam uygulamasıdır. Araç Giydirme terimi halk arasında araç Üstü Reklam veya Araba Giydirme olarak da bilinir.

Araç Giydirme; Cast Folyo diye isimlendirilen yapışkanlı PVC ile yapılır. Genelde 3M veya Oracal cast folyo kullanılır.

Bu yapışkanlı PVC Cast Folyo‘nun kalınlığı 0.08 – 0.13mm. Aralığındadır. Cast Folyo’nun çok ince olmasının sebebi; Araç giydirme işlemi yapılırken, Aracın cam kanallarının içine ve oluklara rahatça esneterek yapışması içindir.

Bu işlem profesyonel Araç Giydirme Ustaları tarafından yapılmalıdır.

Araç Kaplama işlemine başlamadan önce Aracınız mutlaka temiz olmalıdır.

Araç Kaplama işlemi yapılmadan bir gün önce aracın yıkanıp kapalı bir garaja kuruması için bırakılması gerekmektedir.

Bazı firmalar Araç Giydirme montajını yapmadan bir iki saat önce yıkamaya alıyorlar ve yazın güneşin altında kurumaya bırakıyorlar.

Bu yapılacak en büyük hatalardan biridir. Böyle olunca fitillerin içinde su kalıyor ve kaplanmış olan Cast folyonun içine istemesekte su kaçıyor. Kaçan su güneşi görünce buharlaşıyor ve buharın etkisiyle Cast folyoyu kaldırıyor.

Araç Giydirme işleminden önce aracın sudan ve tozdan korunması için yıkanıp kapalı garajda kalması şarttır. Araba üzerinde folyonun iyi sonuçlar vermesi için araç kaplamada kullanılan folyo mutlaka cast folyo olmalıdır. Araba üzerinde güzel sonuçlar veren tek folyo cast araç reklam folyosudur.

Arac üzerinde  kullanılan cast folyonun özelliği metali çok iyi tutmasıdır. Cast folyo metal aksama çok iyi yapışır. Araç giydirme araç üzerine reklam yada cast renk değişim folyo ile kaplanmasıdır.

Sizde araç giydirme yaptırmak isterseniz aracınıza cast folyo reklam giydirme yaptırın.

Call Now ButtonHemen Ara